Rosa

 

Bakóczy Kálmán

öt évesen kezdett el zongorázni. Szántó Tessza és Tháler Gyula voltak a tanárai.
Klasszikus, majd jazz tanulmányokat folytat. Korán kitűnik az énekléshez való tehetségével is. Számos díjat nyer különböző koncerteken és versenyeken. Szuggesztív és egyben mély, érzelmekkel áthatott előadásmód jellemzi. Fiatalon, 18 évesen már tanít is. Nagyon türelmes tanár volt, szívesen jártak hozzá a diákjai. Korán a hazai zenei élet színes egyéniségévé vált. Kitűnt a sokoldalúságával.
Rengeteget dolgozik. Korán reggel már tanít otthonában. Rádió és TV fellépések sora, élőkoncertek követik egymást. Külföldi pályafutása 1982-ben indul. Kanadába, Torontóba hívják. Több mint egy évet tölt el a tengerentúlon, utána Svájcba, Arosába szerződtetik. Itt, ezen a meghitt téli üdülőhelyen 3 szezonban szórakoztatja a vendégeit. Tavasszal és ősszel Zürichben lép fel a Maxim kabaréban, a Fantázio Piano Bárban , és a Grand Hotel Dolderben. Zermattba, a síelők Mekkájába is hamar eljut a híre. A Hotel National hívja, majd a szintén Metry-Julen tulajdonú Grand Hotel Schönegg. Itt, ebben a páratlanul szép környezetben szórakoztatja a publikumot. 25 év Zermattban, mégis valami kis szikra  miatt mindig más és más az előadása. Nagyon sok a törzsvendége ott is, és nyaranta Balatonalmádiban is a Hotel Ramada Resort Balatonban. Szenvedélyes sportember is egyben.

Fiatal gyermek, mikor sportolni kezd. A kenu, majd háromtusa és öttusa a kedvencei. A természet és a természetesség rabja. A vitorlázásba is hamar szerelmes lesz. Szörfben kiemelkedő eredményeket ér el. Nem csak mint versenyző, hanem mint edző és szakosztályvezető is. Sok éven át tanítványai számolatlanul gyűjtik  az aranyérmeket. Sok versenyen a különböző kategóriákban csak az ő versenyzői állnak a dobogó mindhárom fokán. A vitorlázás sportban 1993-tól kezd el versenyezni. A 40-es cirkáló osztályban - a magyar bajnokságokon - az elmúlt 18 évben 15-ször lett első, kétszer 2. és egyszer harmadik. Ezeken a páratlanul szép bajnoki eredményeken kívül a ROSA nevű hajóval még számos nagy verseny győztese. Télen fanatikus síelő, nyáron fanatikus vitorlázó, és az ifjúságot a sport által nevelő színes egyéniség. Az SOS Gyermekfalu gyermekeit is vitorláztatja. Szívügye, hogy ezek az SOS gyerekek minél több vitorlásversenyen vehessenek részt. A világon az egyedüli zongorista, aki 2003-ban megmászta - sok szép másik csúcs mellett - Zermattban a Matterhornt is! Számos sportbizottságnak aktív tagja. A Tecon vitorlás egyesület vezetője, a 40-es cirkáló osztály titkára, a 420-as ifjúsági hajóosztály titkára, és a Magyar Vitorlás Szövetség olimpiai bizottságának volt a tagja. Méltán büszke gyermekeire -Szilviára, Zoltánra és Robira - akik örökölték a sport, a zene és a gyermekekért való tenni akarás művészetének a szeretetét. Hisz benne, hogy     


" a szeretet az egy művészet, mint a zene és a sport"

Galéria >>
 
Elérhet�ségek >>

Bakóczy Kálmán

Levelezési cím: 1145 Budapest,
Törökőr utca 21-27
E-mail: kalmansailing@gmail.com
  +36 20 9649789
+4179 595 3724
 

Balatoni időjárás

 

 

 

 
 
Developed by Wakelite Inc.